Vliegen vangen in stal, schuur of dierenverblijf?

Het belangrijkste is te weten om welke vliegensoort het gaat. Zwarte vliegen, brom- en stalvliegen en andere aanverwante soorten worden aangetrokken door voedsel en uitwerpselen. Het voortplanten gebeurt door het leggen van eitjes op of in de buurt van de dieren. Vliegen maken gebruik van hun snuit en tong om geuren op te nemen en weten zo de dieren te vinden. De grootse hinder ontstaat bij paarden en koeien, maar ook kleinvee zoals konijnen en kippen hebben er veel last van. Binnenverblijven zijn de ideale broedplaatsen van deze zwarte vliegen.

Sticky Trap wordt gebruikt voor het maken van lijmvallen en is speciaal ontwikkeld voor het vangen van dazen (paardenvliegen), horzels en stalvliegen. Het basisrecept kent zijn oorsprong in Amerika en wordt wereldwijd gebruikt om diverse bloedzuigende insecten te kunnen vangen.
De Sticky Trap lijm is gemaakt van natuurlijke mineralen, is lichtbruin van kleur en blijft langere tijd goed plakken (tot 20 weken). De Sticky Trap lijm is uniek en regen- en hittebestending.

Vliegen vangen in de buurt van dieren kan op een natuurlijke manier met Sticky Trap lijm.

Stal- en huisvliegen kunnen binnen gevangen worden met behulp van een witte emmer en de Sticky Trap lijm. De emmers worden veel gebruikt in stallen en hangen centraal boven de dieren. Het vangen werkt alleen binnen omdat deze vliegen zich juist bij het voedsel en uitwerpselen bevinden.

Deze vliegenvallen worden veel gebruikt bij paarden, koeien, konijnen en kippen, maar ook in de indoor verblijven van dierentuinen (zie foto).

 

Indoor vliegenval maken met een emmer en vliegenvallenlijm.

  1. Boor een gat in de bovenkant van de emmer en haal een touwtje door het gat. Plaats een metalen ringetje om het touwtje en bind deze vast met een stevige knoop, zodat het touwtje goed vast zit.
  2. Hang de emmer op met de opening naar beneden (zie afbeelding). Het is raadzaam om binnen gebruik te maken van een witte emmer. Aan de voorzijden van witte muren is een gekleurde emmer nodig.
  3. Smeer de emmer dun in met de speciale vliegenvallenlijm van Sticky Trap, 1 à 2 mm dik is voldoende. Tip: Draag handschoenen.
  4. Voor de beste resultaten wordt de val centraal (in de vliegroute) en net iets boven de dieren opgehangen (niet te hoog, net buiten het bereik).